ISO P290 - 2000G

7nutrition ISO P290 2000G

218,00 zł
Brutto
Smak

Informacja żywieniowa

7NUTRITION ISO P290 - 2000G

Smak:Ciastko

Jedna porcja: 30 g

Ilość porcji w opakowaniu: 66 porcji

Wartość energetyczna 107,1 kcal 448,2 kJ % RWS*

Białko 24,96 g
Węglowodany 1,15 g
w tym cukry 1,00 g
Tłuszcz 0,24 g
Kwas asparaginowy 2,77 g
Treonina 1,70 g
Seryna 1,07 g
Kwas glutaminowy 4,25 g
Glicyna 0,44 g
Alanina 1,14 g
Walina 1,31 g
Izoleucyna 1,65 g
Leucyna 2,60 g
Tyrozyna 0,73 g
Fenyloalanina 0,73 g
Histydyna 0,41 g
Lizyna 2,53 g
Arginina 0,51 g
Prolina 1,43 g
Cystyna 0,63 g
Metionina 0,56 g
Tryptofan 0,51 g

Wartość energetyczna 357,1 kcal 1494,1 kJ % RWS*

Białko 83,20 g
Węglowodany 3,84 g
w tym cukry 3,33 g
Tłuszcz 1,80 g
Kwas asparaginowy 9,23 g
Treonina 5,66 g
Seryna 3,55 g
Kwas glutaminowy 14,16 g
Glicyna 1,45 g
Alanina 3,80 g
Walina 4,36 g
Izoleucyna 5,45 g
Leucyna 8,66 g
Tyrozyna 2,42 g
Fenyloalanina 2,42 g
Histydyna 1,37 g
Lizyna 8,42 g
Arginina 1,70 g
Prolina 4,77 g
Cystyna 2,10 g
Metionina 1,86 g
Tryptofan 1,70 g

Składniki: Izolat białka serwatki WPI (Provon 290), maltodekstryna, substancje smakowe, zagęszczacz: guma guar, substancja słodząca: sacharynian sodu.

* RWS - referencyjne wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ/2 000 kcal).

  • Najlepszy na świecie surowiec Izolatu białka serwatki
  • Wzrost beztłuszczowej masy
  • Idealna biodostępność i wchłanialność
  • Pyszne smaki


Izolat białka serwatki oparty na najlepszym na świecie surowcu – Provon 290/295 produkowanym przez korporację Glanbia.

Dlaczego zastosowaliśmy akurat Provon 290?
Naszym celem było zaoferowanie białka bez żadnych kompromisów. Surowiec miał być najlepszy na świecie. Bezdyskusyjnie.

Analizy i poszukiwanie surowców zajęły pół roku. Podczas tych miesięcy analizowaliśmy jakie białko, a konkretniej – jaki Izolat WPI cieszy się od lat największa renomą, uznaniem i jest najbardziej pożądany przez profesjonalistów. Wszystkie drogi prowadziły do Izolatów korporacji Glanbia, produkowanych technologią CFM – mikrofiltracji w przepływie krzyżowym.

Oto tłumaczenia niektórych wpisów na forach dyskusyjnych w USA:
„Glanbia opatentowała proces produkcji WPI poprzez CFM używając ceramicznych filtrów, które, o ile wiem, są stosowane tylko przez nich. W tym momencie CFM Glanbii jest prawdopodobnie najlepszym jakościowo białkiem serwatki dostępnym na dużą skalę.„

„Dlaczego to białko? Szukam białka WPI z Glanbii, ponieważ ma wyższe stężenie bioaktywnych niezdenaturyzowanych mikrofrakcji i czynników wzrostu. Jest to wynik odpowiedniego procesu technologicznego. WPI Glanbii jest jedynym izolatem produkowanym opatentowaną technologią CFM. Wszystkie inne izolaty (Volac, Carberry) są mikrofiltrowane i utrafiltrowane. W ultrafiltracji nie tylko redukuje się laktozę, ale i dużo bioaktywnych czynników wzrostu i mikrofrakcji. 

Izolat użyty do produkcji naszego białka 7Nutrition ISO P290 zawiera:
51 % Gamma-Laktoglobulin
23 % Alfa-Laktalbumin
18 % Glikomakropeptyd
5 % Immunoglobulin
2 % Laktoferyn

Wartości odżywcze i waga mogą się różnić od siebie ze względu na smaki.

Opinie o

Brak opinii

Klienci którzy wybrali 7nutrition ISO P290 2000G kupili również:

Prawdopodobnie zainteresują Cię również:

Używamy informacji zapisanych z plików cookies aby zapewnić maksymalną wygodę podczas korzystania z naszego sklepu. Dzielimy się informacjami z współpracującymi z nami firmami badawczymi oraz reklamowymi. Korzystając z naszej strony, akceptujesz używanie plików cookies. Jeżeli nie wyrażasz zgody, zmień ustawienia dotyczące ciasteczek w swojej przeglądarce.